Home » Over ZelfSterk

Samen werken aan veiligheid en werkplezier in de gezondheidszorg

ZelfSterk.nl - veilig en plezierig werken in de zorgTrainingsbureau ZelfSterk is gespecialiseerd in agressietraining en mentale en fysieke weerbaarheidstraining voor de zorg. Wij trainen zorgverleners en hulpverleners in alle onderdelen van de gezondheidszorg; ziekenhuizen, extramuraal, ambulant en instellingen (epilepsie, dementie, NAH of psychiatrie). Al onze trainingen en workshops worden op maat samengesteld en sluiten dus optimaal aan bij de opleidingsbehoeftes van de organisatie. Onze kernwaarden: veiligheid, verbinding en lange termijn visie. Ons doel is om plezierig en veilig werken voor iedereen in de zorg mogelijk te maken.

ZelfSterk is dé partner bij agressie management binnen jouw organisatie!

Voor de zorg

ZelfSterk is ontstaan vanuit het verlangen om professionals te helpen met onze kennis en ervaring op het gebied van vechtsport, psychologie en zorg. We weten uit eigen ervaring hoe frustrerend het is om door gevoelens van onveiligheid, door verbale agressie en fysiek geweld, beperkt te worden in je werkzaamheden.

Wij leren zorgprofessionals hoe ze vriendelijk doch stevig kunnen ingrijpen. Waardoor ze zich veiliger voelen, meer zelfvertrouwen hebben en bovenal weer meer plezier hebben in hun werk.

ZelfSterk.nl - Maurice DerksZelfSterk oprichter Maurice Derks heeft een vechtsport achtergrond. In 1999 werd hij Europees kampioen karate. In zijn tienerjaren begon Maurice met kickboksen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Hij ontdekte dat psychologie, mentale kracht en zelfvertrouwen voor een groot deel bepalend zijn voor de uitkomst van het sportieve conflict. Een moment van zwakte of twijfel wordt door de tegenstander benut.

Hij ging zich verdiepen in conflicthantering, weerbaarheid en persoonlijke ontwikkeling. Na eerst als freelance agressietrainer te hebben gewerkt, richtte hij in 2011 zijn eigen trainingsbureau ZelfSterk op.

“Ik weet hoe onveiligheid voelt. Helder je grens aangeven is supermoeilijk. Zeker als je onder (werk)druk moet presteren. Door stress kan je te hard reageren, dan heb je ruzie. Of je trekt je terug als het je teveel wordt. Het is de kunst om lastig gedrag om te buigen naar een situatie waarbij iedereen (iets) wint.”

Het ZelfSterk team

Onna Wisman

ADVISEUR / TRAINER
veiligheid, gelijkwaardigheid, betrokkenheid

ZelfSterk.nl - actrice Yes van der Ploeg

Yes van der Ploeg

TRAININGSACTRICE
verbinding, veiligheid, plezier

Servaas van der Zijden

GEDRAGSEXPERT / TRAINER
humor, praktisch, lef

ZelfSterk - Arthur Aalbers - trainingsacteur

Arthur Aalbers

TRAININGSACTEUR
veilig, humor, verbindend

ZelfSterk.nl - trainingsactrice: Judith Schut

Judith Schut

TRAININGSACTRICE
aandachtig, nieuwsgierig, ervaren

Mark Noordijk

TRAINER / COACH
deskundig, analytisch, waarderend

ZelfSterk.nl - trainer: Miriam Luyten

Miriam Luyten

TRAININGSACTRICE
open, samen, intuïtief

ZelfSterk.nl - trainer: Eelco Schaap

Eelco Schaap

TRAINER / COACH
vertrouwd, effectief, deskundig

ZelfSterk.nl - trainer: Martijn van Agtmaal

Martijn van Agtmaal

TRAINER / SPECIALIST
verbindend, praktijkgericht, vakmanschap

Esmé Boon

OFFICE MANAGER
betrouwbaar, verantwoordelijk, zorgzaam

ZelfSterk.nl - Actrice Corina Kuiper

Corina Kuiper

TRAININGSACTRICE
oprecht, uitnodigend, laagdrempelig

ZelfSterk.nl - trainer: Max Ohlenschlager

Max Ohlenschlager

COACH / TRAINER
praktisch, veilig, creatief