Home » Training Assertiviteit en Feedback in de Zorg

Weet jij hoe anderen jou zien als je boos of overgeconcentreerd bent? Je bent niet uit op ruzie en waarom worden anderen emotioneel als jij tips geeft? Weet jij wat het effect is van jouw manier van communiceren? Iemand de spiegel voorhouden vergt bijzondere vaardigheden omdat de ander jou ook in de spiegel laat kijken. Staat het je niet aan wat de ander laat zien, dan is het tijd om je feedback kwaliteiten op te vijzelen.

Communicatie is als een gerecht met veel ingrediënten. Het is een mix van taken, waarden, relatie en machtsverhoudingen. Zodra je persoonlijke doelen beter overeenkomen met je professionele taken dan zorg je voor een natuurlijk plaatje.

De inhoud van de training

Zelfkennis is de start. We beginnen met hoe je in je werk staat, wat je bedoelingen zijn, welke rol je vervult en hoe je uitdagingen aangaat. Om voort te bouwen op het fundament van je aanwezige vaardigheden, wil je het fundament (kwaliteiten) in kaart brengen. Om te kunnen bepalen welk gedrag je past en je helpt bij het bereiken van je doelen.

Probeer eerst de ander te begrijpen

Het gaat vaak mis bij het geven van ongevraagd advies. Je probeert iemand te helpen terwijl die persoon onder druk staat. De ander denkt “waar bemoei jij je mee?” of “je begrijpt mij niet!”. Onbewust druk je iemand in de verdediging. Een flinke dosis begrip en empathie doet wonderen om iemand te laten openen voor jouw boodschap.

Trainingsdoelen

  • zelfreflectie
  • assertiviteit vergroten
  • alles bespreekbaar kunnen maken
  • de ander herkennen en daarop inspelen
  • het vasthouden van feedback vaardigheden en assertiviteit

Training Assertiviteit en Feedback in de Zorg

Niveau

Dagdelen

Groep

Prijs p.p.

HBO

2

max. 8

€297,-

Meer informatie over deze training

Vraag een offerte aan