Home » Training Communicatiestijlen in de Zorg

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je moeite hebt met een bepaald type collega’s? Ben je benieuwd hoe je anderen kunt motiveren? Hoe je je standpunt beter duidelijk kunt maken? Wil je weten welke non verbale technieken je kunt inzetten om jezelf slimmer te presenteren?

 

Communicatiestijlen herkennen

We zijn ons er vaak niet van bewust hoe we op anderen overkomen. Mensen reageren niet alleen op onze verbale, maar ook op onze non-verbale signalen. Je eigen communicatiestijl leren kennen, is een eerste stap om inzicht te krijgen in je uitstraling naar buiten toe. Het wordt interessant als je ook de communicatiestijlen van anderen kunt herkennen en erop in kunt spelen.

De inhoud van de training

In de training Communicatiestijlen ontdek je allereerst welke verschillende communicatiestijlen er zijn. Daarna gaan we kijken welke stijl van communiceren je zelf hebt. Iedere stijl heeft bepaalde voor- en nadelen. Om jezelf optimaal te kunnen presenteren, moet je je bewust zijn van de valkuilen van jouw manier van communiceren, zowel verbaal als non-verbaal. Je leert in deze training ook om de communicatiestijlen van anderen te herkennen. Als je de valkuilen van de verschillende  communicatiestijlen kent, en kunt herkennen welke stijl van communiceren de ander heeft, dan kun je daar gebruik van maken. De vaardigheid om je eigen communicatiestijl aan kunnen passen aan de situatie of persoon helpt je om effectiever te communiceren.

Trainingsdoelen

  • weten welke communicatiestijlen er zijn
  • inzicht krijgen in je eigen communicatiestijl en valkuilen
  • leren bepalen welke communicatiestijl een ander heeft
  • inzicht hoe je andere communicatiestijlen kunt gebruiken om effectief te communiceren

Training Communicatiestijlen in de Zorg

Niveau

Dagdelen

Groep

Prijs p.p.

HBO

2

10-12

€277,-

Meer informatie over deze training

Vraag een offerte aan