Home » Trainingen & workshops voor de zorg

ZelfSterk.nl - Trainingen en workshops voor de zorgKomen er in jouw werkomgeving situaties voor die potentieel schadelijk of bedreigend zijn voor medewerkers? Over welke mogelijkheden beschikt het personeel om een dreiging te neutraliseren of om gevaar te ontlopen?

Ruim 60% van al het personeel in de zorg krijgt onder werktijd te maken met verbaal of fysiek geweld. Veiligheid op de werkvloer heeft blijvend aandacht nodig. Preventie van agressie is niet met één training gewaarborgd. Ervaren krachten vertrekken en er komen nieuwe collega’s bij, omstandigheden en werkmethodieken veranderen. Het trainen van je personeel is een blijvend aandachtspunt, zeker in de dynamische zorgsector.

Weerbaarheidstraining voor de zorg

ZelfSterk is gespecialiseerd in het geven van op maat gemaakte workshops en trainingen voor zorgmedewerkers. Wij bieden diverse trainingen en workshops, speciaal ontwikkeld vanuit onze expertise in de zorgsector. ZelfSterk verzorgt trainingen op het gebied van:

  • mentale en fysieke weerbaarheid
  • organisatie en samenwerking
  • persoonlijke ontwikkeling

Denk daarbij aan een weerbaarheidstraining, maar ook een training omgaan met agressie in de zorg en een opleiding tot collegiale bedrijfsopvanger. Verder bieden we een tiental workshops waaronder omgaan met lastig gedrag in de zorg, mindfulness in de zorg, piekeren in de zorg en onderhandelen in de zorg.

De trainingen en workshops kunnen los van elkaar worden gevolgd, maar kunnen ook als bouwstenen worden gebruikt voor een compleet trainingsprogramma op maat. ZelfSterk denkt graag mee over duurzame oplossingen voor de langere termijn. Lees meer over onze werkwijze.

ZelfSterk verzorgt groepstrainingen voor teams in de zorg. Wij hebben geen mogelijkheden voor individuele inschrijvingen..

Trainingen

De trainingen van ZelfSterk zijn modulair opgebouwd en worden altijd op maat gemaakt. Voor iedere training passen we bestaand lesmateriaal aan en waar nodig ontwikkelen we nieuwe modules. Hierdoor sluit de training altijd naadloos aan bij de opleidingsbehoefte van jouw personeel. We vertellen je graag meer over onze werkwijze. Trainingen en workshops kunnen met elkaar worden gecombineerd tot een langer opleidingstraject. Wij geven de voorkeur aan maximaal 12 deelnemers per training.

Workshops

Net zoals de trainingen, worden ook de workshops op maat gemaakt zodat ze perfect passen bij jouw organisatie. We gebruiken jullie input en combineren die met onze expertise op het gebied van fysieke en mentale weerbaarheid én onze ervaring in de zorg. Het is mogelijk om twee of meer workshops te combineren tot een maatwerk training.

Alle workshops zijn minimaal 1 dagdeel en geschikt voor 8-12 deelnemers.

Iedereen die direct contact heeft met cliënten/patiënten
Verzorgende, niveau 2 (MBO)
Verzorgende, niveau 3 en 4 / verpleegkundige, niveau 4 (MBO)