ZelfSterk.nl - Trainingen en workshops voor de zorgKomen er in jouw werkomgeving situaties voor die potentieel schadelijk of bedreigend zijn voor medewerkers? Over welke mogelijkheden beschikt het personeel om een dreiging te neutraliseren of om gevaar te ontlopen?

Ruim 60% van al het personeel in de zorg krijgt onder werktijd te maken met verbaal of fysiek geweld. Veiligheid op de werkvloer heeft blijvend aandacht nodig. Preventie van agressie is niet met één training gewaarborgd. Ervaren krachten vertrekken en er komen nieuwe collega’s bij, omstandigheden en werkmethodieken veranderen.

Weerbaarheidstraining voor de zorg

ZelfSterk biedt diverse trainingen en workshops op het gebied van mentale en fysieke weerbaarheid, speciaal voor personeel in de zorg. Denk daarbij aan weerbaarheidstraining, maar ook een training omgaan met agressie in de zorg en een opleiding tot veiligheidscoach. Verder bieden we een tiental workshops waaronder mindfulness in de zorg, piekeren in de zorg en onderhandelen in de zorg.

De trainingen en workshops kunnen los van elkaar worden gevolgd, maar kunnen ook als bouwstenen worden gebruikt voor een volledig trainingsprogramma op maat. ZelfSterk denkt graag mee over duurzame oplossingen voor de langere termijn. Lees meer over onze werkwijze.

Trainingen

De trainingen van ZelfSterk zijn modulair opgebouwd. Voor iedere training passen we bestaand lesmateriaal aan en waar nodig ontwikkelen we nieuwe modules. Hierdoor sluit de training altijd naadloos aan bij de opleidingsbehoefte van jouw personeel. We vertellen je graag meer over onze werkwijze. Trainingen en workshops kunnen met elkaar worden gecombineerd in een langer opleidingstraject. Wij geven de voorkeur aan maximaal 12 deelnemers per training.

Workshops

Net zoals de trainingen, worden ook de workshops op maat gemaakt zodat ze perfect passen bij jouw organisatie. We gebruiken jullie input en combineren die met onze expertise op het gebied van fysieke en mentale weerbaarheid én onze ervaring in de zorg. Het is mogelijk om twee of meer workshops te combineren tot een maatwerk training.

Alle workshops zijn minimaal 1 dagdeel en geschikt voor 8-12 deelnemers.