Home » Workshop Lichaamstaal in de Zorg

“Wat? Ja, maar dat heb ik helemaal niet gezegd!” De letterlijke, inhoudelijke boodschap was correct en juist. Toch heeft de ontvanger van de boodschap het anders opgevat. Hoe kan dat? Je lichaam kan niet liegen. 

Politieke correctheid is doorgesijpeld in alle lagen. We kijken wel uit om de verkeerde dingen te zeggen. Daarmee zeggen we weleens dingen die we niet menen, maar wel vanuit onze taak behoren te verkondigen. De gesprekspartner voelt dit aan. Er ontstaat wantrouwen en twijfel aan onze intentie of zelfs integriteit. Door je bewust te zijn van je non-verbale houding kan je een boodschap overbrengen die wel klopt. Je lichaam helpt je zelfs om betere teksten uit te spreken.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor alle zorgprofessionals die tijdens hun werk te maken hebben met weerstand. Lichaamsbewustzijn helpt ons om in het hier en nu te zijn. Door de tijd te nemen voor het gesprek wat we voeren, verhogen we de kans dat onze boodschap juist wordt ontvangen. In de praktijk betekent dit meer plezier, meer zelfvertrouwen en tijdswinst (door minder weerstand).

Inhoud van de workshop

In deze praktische workshop wordt in een veilige omgeving geoefend met een acteur / actrice. Deelnemers worden zich bewust van hun eigen lichaamstaal en leren non-verbale communicatie te gebruiken om hun boodschap kracht bij te zetten.

Workshop Lichaamstaal in de Zorg

Niveau

Dagdelen

Groep

Prijs p.p.

MBO2

1

3 PE punten V&VN

8-12

€179,-

Meer informatie over deze workshop

Vraag een offerte aan