Home » Workshop Mentale weerbaarheid in de zorg

Als je op je werk te maken krijgt met agressie of andere ingrijpende incidenten kan dat een behoorlijke impact hebben. Hoe zorg je ervoor dat je emmertje niet overloopt? Dat je mentaal veerkrachtig blijft en kunt relativeren?

Werken in de zorg is dankbaar werk, maar ook zwaar. Zorgprofessionals maken veel mee en zien veel leed. Naast fysiek geweld krijgen zorgmedewerkers ook in toenemende mate te maken met verbaal agressief gedrag. Denk daarbij aan emotionele chantage, manipulatie, seksuele intimidatie of denigrerende opmerkingen. Bovendien zijn er ingrijpende incidenten die mentaal hun tol eisen, een cliënt die een toeval krijgt of na een nare val met een ambulance moet worden afgevoerd, of een reanimatie die niet goed afloopt.

Inhoud van de workshop

Om je veerkracht aan te boren is het noodzakelijk om de regie over je eigen leven terug te pakken. Hiervoor leren we de deelnemers aan deze workshop technieken die getoetst zijn onder (psychologisch) zware omstandigheden. Professionals in de sport en bij geuniformeerde diensten werken met doelen, positieve zelfspraak en ademhaling om te presteren onder druk.

 

Resultaat van de workshop

Na deze workshop kunnen zorgprofessionals beter omgaan met de spanning die (gewelds)incidenten met zich meebrengen. Daarbij kunnen ze beter inschatten wanneer er na een incident extra psychische ondersteuning nodig is.

Workshop Mentale Weerbaarheid

Niveau

Dagdelen

Groep

Prijs p.p.

HBO

1

3 PE punten V&VN

10-12

€179,-

Meer informatie over deze workshop

Vraag een offerte aan