Home » Workshop Mindfulness in de zorg

Reorganisaties, bezuinigingen, LEAN, zelfsturing, allemaal veranderingen met impact op de organisatie en het personeel. De gezondheidszorg is volop in beweging. Van nature houden individuen niet van verandering omdat het stress veroorzaakt. Mindfulness blijkt effectief te zijn bij het reduceren van stress.

De tijd dat mindfulness zweverig was ligt achter ons. Mindfulness is van oorsprong een boeddhistisch principe. In de jaren ’70 werd het door de Amerikaanse Dr. Kabat-Zinn voor het eerst toegepast in de gezondheidszorg. Het laatste decennium wordt mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd, veel gebruikt in het bedrijfsleven. Er zijn meerdere wetenschappelijke onderzoeken die de effectiviteit voor mens en organisatie aantonen. Bedrijven als Google, Intel, Sony, Accenture en Nokia reserveren budget en tijd om medewerkers van de positieve resultaten van mindfulness te laten profiteren.

Inhoud van de workshop

Wat bereik je met een beetje stilzitten, voelen en ademen? Mindfulness zorgt voor lager ziekteverzuim, verhogen van productiviteit en focus en het verminderen van stress door ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Medewerkers van zorginstellingen die deze workshop hebben gevolgd, geven aan meer focus te hebben waardoor zij beter kunnen prioriteren. Stressreductie wordt ook als voordeel genoemd door deelnemende verzorgenden en verpleegkundigen. Daarnaast treden positieve bij-effecten op als meer werktevredenheid en een betere balans tussen werk en privé.

Workshop Mindfulness in de Zorg

Niveau

Dagdelen

Groep

Prijs p.p.

MBO3 / MBO4

1

8-12

€115,-

Meer informatie over deze workshop

Vraag een offerte aan