Home » Workshop Omgaan met lastig gedrag in de Zorg

Iedereen in ze zorg heeft weleens te maken met frustratie agressie en lastig gedrag op de werkvloer; schreeuwen, klagen, beschuldigen en verwijten. Het gaat dan niet alleen om verzorgenden of verpleegkundigen, maar ook om medewerkers die in een andere hoedanigheid met cliënten, patiënten of hun familie te maken hebben, zoals baliemedewerkers, diëtisten en fysiotherapeuten. In deze workshop leren medewerkers hoe ze daar op een goede manier mee om kunnen gaan.

Omgaan met agressie in de zorg vergt extra oefening omdat het haaks staat op de zorgende instelling van het personeel. Hoe kun je het beste reageren als een familielid van een cliënt zijn frustratie op jou afreageert? Bijvoorbeeld na het horen van de huisregels of slecht nieuws. Wat kun je doen tegen seksuele intimidatie of manipulatie? Hoe pak je een cliënt aan die pertinent niet wil meewerken? En bovenal, hoe geef je je grenzen aan, zonder de relatie met de betrokken partij te schaden? De workshop over lastig gedrag bieden we ook in een online versie aan.

 

Inhoud van de workshop

In deze workshop krijgen deelnemers uitleg over de verschillende vormen van agressie en lastig gedrag. Daarna wordt op basis van diverse voorbeelden met rollenspellen geoefend met deëscalatie technieken. Na het volgen van deze workshop kunnen zorgmedewerkers hun werk met meer vertrouwen uitvoeren, omdat ze weten wat ze kunnen doen tegen lastig gedrag.

Workshop Omgaan met Lastig Gedrag in de Zorg

Niveau

Dagdelen

Groep

Prijs p.p.

MBO2

1

3 PE punten V&VN

10-12

€185,-

Meer informatie over deze workshop

Vraag een offerte aan