ZelfSterk.nl - Workshop Omgaan met tegenslag in de zorg

Je hebt de ene teleurstelling nog niet achter de rug of je krijgt de volgende klap te verduren. Omgaan met tegenslag, hoe doe je dat? Waar haal je de kracht vandaan om door te gaan? In de zorg is er sprake van een hoge werkdruk. De vele reorganisaties en bezuinigingen maken het werk van zorgpersoneel niet makkelijker. Volgens een onderzoek van het CBS ervaart 43% van de medewerkers in de zorg een te hoog werktempo. 

Het omgaan met tegenslagen op het werk doe je samen. Door een betere samenwerking wordt het groepsgevoel versterkt en neemt het werkplezier toe. Met een betere sfeer creëer je ook meer veiligheid en vertrouwen. Dit heeft een positief effect op het gevoel van controle van de medewerkers. Wanneer de verschillende neuzen dezelfde kant op wijzen is alles mogelijk.

ZelfSterk.nl - Workshop omgaan met tegenslag in de zorgInvulling van de workshop

Maurice Wiegman vertelt uit eigen ervaring hoe hard een tegenslag kan aankomen en wat de stappen zijn naar herstel. Maurice had alles en hij deed alles. Op het toppunt van zijn leven sloeg het noodlot toe; een erfelijke ziekte maakte hem afhankelijk van een rolstoel.

Deelnemers aan deze workshop ontvangen een exemplaar van Maurice Wiegman’s boek ‘Leven is een keuze’, met een persoonlijke boodschap. Een signeersessie behoort tot de mogelijkheden.

De inhoud van de workshop

In de workshop kijk je naar de grootste stressfactoren op jouw afdeling.  Je onderzoekt of jouw team wel echt een team is, en wat het team wil. Oefeningen vanuit NLP, Hypnotherapie en RET maken in een korte tijd duidelijk waar de uitdagingen liggen. Het grote thema is het vinden van je innerlijke kracht en deze inzetten. Deelnemers leren het uiterste uit zichzelf te halen en optimaal samen te werken.

Workshop Omgaan met tegenslag in de Zorg

Niveau

Dagdelen

Groep

Prijs p.p.

MBO3/MBO4

1

8-12

€129,-

Vraag een offerte aan