Een derde van de Nederlanders gaat dageljks gebukt onder chronisch piekergedrag. Bij zorgprofessionals ligt dat percentage nog hoger. Veel piekeren heeft een grote impact op je gezondheid en je dagelijks functioneren. Piekeren kan ervoor zorgen dat dingen gaat uitstellen. Dat je somber en onzeker wordt en moeite hebt met beslissen. En dat je lastige situaties vermijdt. Het vervelende is, hoe meer je piekert, hoe makkelijker het wordt. Je kunt daardoor last krijgen van hoofdpijn, slapelooshied, buikpijn, spanning in je nek en schouders, verminderde eetlust en knarsetanden.

Mederwerkers in de zorg maken veel mee. Het is zwaar werk dat zowel fysiek als mentaal zijn tol eist. Misschien niet meteen, maar incidenten stapelen zich op. Daarbij is de gezondheidszorg in beweging en nemen werkdruk en agressie toe. Medewerkers ervaren veel stress en nemen hun werk mee naar huis.

ZelfSterk.nl - workshop piekeren in de zorg

Inhoud van de workshop

ZelfSterk.nl - Workshop Piekeren in de zorg
Marleen Derks bij een workshop voor leden van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)

De workshop Piekeren in de Zorg wordt gegeven door psycholoog en piekertherapeut Marleen Derks. Zij is auteur van het boek ‘Nooit meer Piekeren’ en oprichter van de Piekerpoli, een landelijk netwerk van piekertherapeuten. Je kunt pas leren om te stoppen met piekeren als je begrijpt hoe je piekergedrag werkt. Daarom krijgen de deelnemers achtergrondinformatie over piekeren en een introductie op de KEUZE methode. Na het volgen van de workshop hebben deelnemers beter inzicht in de werking van piekergedrag en hoe ze ermee om kunnen gaan.

Workshop Piekeren in de Zorg

Niveau

Dagdelen

Groep

Prijs p.p.

MBO3 / MBO4

1

8-12

€129,- *

* Alle deelnemers krijgen een exemplaar van het boek Nooit meer Piekeren mee naar huis

Vraag een offerte aan →