ZelfSterk.nl - Workshop ploegleider BHV

Kun jij kalm blijven in een crisis situatie? Als lid van het BHV team weet je wat je moet doen bij een ontruiming, brand of bedrijfsongeval. Maar kun je als ploegleider BHV de juiste opdrachten op het juiste moment geven en het proces aansturen? Leiderschap onder druk is niet eenvoudig. Ogenschijnlijk simpele opdrachten stuiten in stresssituaties op onbegrip of weerstand. Hoe ga je daar mee om?

BHV of bedrijfshulpverlening is van vitaal belang in iedere organisatie of bedrijf. Tijdens de BHV training leren de BHV-ers medische handelingen, ontruimen en brand blussen. Deze vaardigheden worden getoetst op individueel niveau. De BHV ploegleider heeft echter nog een aantal aanvullende vaardigheden nodig om zijn of haar team goed te kunnen leiden.

Wat doet de ploegleider BHV?

Van de ploegleider BHV wordt verwacht dat hij of zij het overzicht heeft over het hele incident, om vervolgens de juiste beslissingen te nemen. Dit betekent dat de ploegleider zelf geen praktische taken, zoals reanimeren of zoeken, uitvoert. Een echte leider delegeert, geeft glasheldere opdrachten en monitort het proces. Een goed getrainde ploegleider stuurt het BHV team professioneel aan.

De inhoud van de workshop

De workshop Ploegleider BHV gaat in op de praktische uitvoering van ‘leiderschap onder druk’. Ogenschijnlijk eenvoudige opdrachten blijken in een stress situatie lastiger dan je denkt. Je denkt dat je duidelijk communiceert en toch reageren mensen anders dan verwacht. Tijdens de workshop voeren we oefeningen uit die inzicht geven in de valkuilen.

Invulling van de workshop

Deze workshop is een goede verdiepingscursus van een reguliere BHV training. Na deelname begrijp je als ploegleider hoe je resoluut opdrachten kunt geven. De workshop Ploegleider BHV is verhelderend voor iedere BHV’er, zowel voor ploegleiders als uitvoerende bedrijfshulpverleners.

Training Ploegleider BHV

Niveau

Dagdelen

Groep

Prijs p.p.

MBO3/MBO4

1

10

€125,-

Vraag een offerte aan