Home » Workshop Zelfverdediging / Fysieke weerbaarheid in de zorg

Wat kun je doen als je fysiek wordt aangevallen? Bijvoorbeeld als een client je onverwacht bij je haren grijpt of je van achteren vastpakt? Medewerkers die met agressie op de werkvloer worden geconfronteerd, weten vaak niet goed hoe te reageren. Ze voelen zich onveilig, stressvol en hebben minder plezier in hun werk. De workshop Zelfverdediging / Fysieke weerbaarheid helpt personeel in de zorg om hun zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid weer terug te krijgen.

Deze workshop is bedoeld voor alle zorgprofessionals die tijdens hun werk te maken hebben of kunnen krijgen met fysieke agressie. Denk daarbij niet alleen aan verzorgenden of verpleegkundigen, maar ook baliemedewerkers of zorgpersoneel dat in een andere functie direct contact heeft met cliënten of patiënten. Als je in een veilige situatie hebt geoefend met de verschillende technieken, is het eenvoudiger om deze in je werksituatie toe te passen. De zorgmedewerkers die deze workshop hebben gevolgd voelen zich fysiek weerbaarder. Ze zijn in staat om adequaat te reageren in onveilige situaties en hebben meer zelfvertrouwen.

 

Inhoud van de workshop

In deze workshop van minimaal één dagdeel leren de deelnemers een aantal belangrijke basistechnieken om zichzelf te verdedigen. Zoals jezelf bevrijden als bij je keel wordt gegrepen, jezelf losmaken als iemand je vastpakt of de schade beperken als iemand je bij je haren grijpt.

Workshop Zelfverdediging / Fysieke Weerbaarheid

Niveau

Dagdelen

Groep

Prijs p.p.

MBO2

1

3 PE punten V&VN

10-12

€149,-

Meer informatie over deze workshop

Vraag een offerte aan